Go to content

Program 2019

Lindeberg kulturfestival 2019
Program Kulturfestivalen 2019

Trond Granlund
Trond Granlund (født 29. juli 1950 i Oslo) er en norsk rockesanger, komponist og gitarist.
Granlund platedebuterte i 1973, og utga sin første soloplate i 1976. Fra slutten av 80-tallet utviklet han seg i retning av rootsmusikk og norske tekster.
Han vant Spellemannprisen 1981 i klassen pop for Pleasant Surprise og Gammleng-prisen i klassen pop i 1985. Selvbiografien På vei til rock 'n roll utkom i 2001, og hans neste bok Kommer tid, kommer råd i 2007. I 2012 utgav han boka Sanger jeg lærte av mamma og pappa.
Granlund vokste opp på Torshov og Manglerud i Oslo, og har bodd på Lørenskog siden 1968.
Trond Granlund deltar i forestillingen It Was Fifty Years Ago Today (2013-2019) som hyller The Beatles år for år, sammen med bl.a Atle Pettersen, Eirikur Hauksson, Stian Joneid og Jonas Groth.Benedicte Adrian
Hun har gitt ut materiale på egen hånd, men er mest kjent for sitt samarbeid med Ingrid Bjørnov i popduoen Dollie (1980–1984), som tok tilnavnet «de Luxe» i 1984.

 

Purple Legacy
Dette 7-manns bandet ble først dannet tilbake i 2011 på Nedre Romerike under navnet Bandhits som et tøft partyband og ble senere oppløst for i 2019 komme sammen igjen som Purple Legacy. Purple Legacy er et coverband som fremfører låter av Deep Purple og band hvor medlemmer fra Deep Purple har vært med i slik som Whitesnake, Rainbow, Black Sabbath mm. Bandet leverer på scenen med skikkelig trøkk og frontfigurene Lone Grefsrud og Dag Brekke skaper liv blant publikum med sine mektige vokal prestasjoner. Gå ikke glipp av dette!!


Karin Melón-Bratvåld
Karin Melón (født 1990) er en norsk-filippinsk rapper, produsent og multiinstrumentalist fra Haugesund, nå bosatt på Oslo øst. Med en musikkutdannelse i bunn har hun arbeidet med musikkteori, produksjon, trommer, piano og kurs i beatboxing. Hun ga ut sin første singel “Ein Drøm” i 2016 og har siden den gang gitt ut “Drama” med artisten Marlen Tjøsvoll, samt “I Don’t Wanna” og “Serious” i 2018 der hun rapper på engelsk.
 
I 2015 samarbeidet hun med KUUK på sangen «Sug Meg.» Dette var med andre kvinnelige rappere som Lotus, Kildaphew og Mimmi Tamba. Låten ble spilt live på P3 og artistene ble roset for deres innsats for å samle kvinnelige norske rappere. Karin sin del av musikkvideoen til “Sug Meg” ble også delvis vist i NRK sin dokumentar “Takin Ova - Historien om norsk hiphop”. Hun har også blitt omtalt i musikkboken “Nye hiphop-hoder” av Øyvind Holen, og har flere spennende samarbeidsprosjekter på gang i 2019.
 
Som tidligere nevnt arbeider Karin Melón i disse dager med et nytt album som slippes 14. juni. Hun har blant annet fått med seg rapveteranen Son of Light samt Damien kjent fra “The Stream” på albumet. Hun står selv for all produksjon av både musikk og tekst, noe som gjør henne unik i dagens musikkbransje.
 
Musikken til Karin Melón beskrives best som hiphop med et hint av gospel, soul og R&B. Musikken er også sterkt påvirket av hennes flerkulturelle bakgrunn, med lette og sommerlige beats som gjør at man drømmer seg bort til mer eksotiske steder, som for Karin Melóns del; Filippinene.
 G52
G52 består av to ildsjeler fra Groruddalen. Etter en årrekke som soloartister og medlemmer i andre konstellasjoner, bestemte de to seg for å slå seg sammen og skape en reindyrka Groruddalsduo. G52 fikk mye oppmerksomhet for førstesingelen "Snakker Mest" og vil i løpet av 2019 slippe flere prosjekter
Hermanns Verk
Bandet Hermans Verk ble etablert for rundt 30 år siden på Leikanger i Sogn, av den gang innflytter til den flotte vestlandsbygda, Dan Vetle Glans Urdahl - i sammen med nabogutten, gitarist Ingvar Lønne Lunden. Disse to teen-åringene startet da å skrive sine egne tekster og melodier allerede på 80-tallet, og bandet har kun spilt eget materiale, og fortsatt med dette siden. Vokalist, tekstforfatter Dan Vetle gikk også videre med sitt musikalske engasjement da han senere flyttet fra tilbake til øst-landet etter videregåendeskole i Sogndal, og fikk på 90-tallet en stor norsk hit-låt som solgte til gull, (VG Topp 20), på plateselskapet EMI – med bandet Solfaktor X med låta Status Ku – og senere også som vokalist og låtskriver i bandet Fetter Tom - med hit-låta Bestemors Hus, kjent fra X-Factor (TV 2) på 2000- talletThe Jelly Roll Men
 
For å si det veldig enkelt: The Jelly Roll Men spiller old school, low down blues – slik det er ment å spilles. Deres live forestillinger er en komplett pakke! Den rette lyden, det riktige utseendet, holdningen og den rette følelsen! Bandet er en av de få som virkelig spiller de gamle greiene som dette. De fremfører gamle klassikere, og deres egne sanger er også i samme stil.Gatas Parlament
Gatas Parlament er Norges første norskspråklige rapgruppe på plate, og dermed også forfedrene til den enorme norske musikk-sjangeren som har vokst fram i deres kjølvann.
Siden starten har dem jobba og sloss jevnt og trutt. Gitt ut masse album og mixtapes. Akkurat nå er de aktuelle med albumet EFIL4SATAG.
 Gatas Parlament er et slags løfte om at rabalder er rett rundt hjørnet. Ikke undervurder Gatas P sin evne til å lage kaos. Også på dansegulvet.
Åkerland
Lydbildet trioen spiller med, er akustiske viser. Jordnært er et begrep som kan være betegnende. Navnet Åkerland spiller ganske enkelt på at musikerne bor på landet. Inspirasjonskildene til Åkerland er alt fra Lillebjørn Nilsen til Odd Nordstoga, Trond Granlund og Joni Mitchell.Jeriko skolekor
Jeriko skolekor er med på ulike arrangement på skolen som sang på 17. mai ved flaggheising samt at vi går i 17 mai toget i byen. Vi har egen vår/sommer konsert, konsert på Lindeberg kulturfestival og julekonsert på skolen.Vi opptrer på julegrantenninger i nærmiljøet og julesang i kirken med skolen.


Lindeberg Teaterdans
Lindeberg Teaterdans er ett GRATIS nabolagsbyggende tiltak for 3 – 5 årige. Vi danser og leker en gang i uka på Jeriko skole. Og nå er vi klare for å vise noen av dansene barna har lært
Back to content