Go to content

Lindeberg Kulturfestival 2017 - Copy

Arkiv
Ellen Xylander
entret den norske musikkbransken for alvor i 2011 da hennes debutsingel "One day We'll Make It Home" gikk rett til VG-lista. Hun har siden sluppet ytterligere fire singler som alle har gått rett til Itunes-toppen i Norge. Låtene hennes spilles og er listet på radio i flere land. Senere i år slipper hun sitt første album, One Day. Ellen Xylander har vært på store turneer i land som Frankrike og UK, og jobbet mye i USA, der alle hennes musikkvideoer er spilt inn. Hun er en prisbelønt låtskriver og har awards fra en rekke låtskriverkonkurranser, blant annet amerikanske "Song of The Year". Los Angeles magasinet «Songwriter Universe» har gitt henne to utmerkelser, og løftet henne fram som hitlåtskriver. Ellen Xylander er sing- songwriter, opprinnelig fra Lier, og leverer pop-musikk det er lett å like. Hun skriver musikk med dybde og som får deg til å føle. Hennes karisma og formidling går langt ut over scenekanten og hun er en live artist som setter spor.

Ellen har med seg gitaristen Joachim Røsvik Skjervum.Music video by Ellen Xylander performing One day we'll make it home © 2011 Emmody Record and Music Company. Lyrics & Music by: Ellen Xylander Location: Los A...Music video by Ellen Xylander performing Reckless Hearted ©2015 Emmody Records Director Eigil Langmark, producer Marius Haugan. Song available in digital music ...
Kaia Huuse
Kaia Huuse er en av norges mest kjente artister innen singer/songwriter-tradisjonen.
Hun har gitt ut 10 soloskiver, fått en Spellemapris og skrev også musikken til barnesuksessen "Magiske Milla ", av Fredrik Skavlan og Unni Lindell.
I november 2016 slapp Huuse sin første bok. Diktsamlingen " En liten bok om kjærlighet" på forlaget Prego Mobile. Boken inneholdt også cden "uvær".
I februar 2017 hadde hun premiere på forestillingen "Kjærlighetens bakgater" med professor og samlivsterapeut Frode Thuen på Den Nasjonale Scene i Bergen. Det ble en stor suksess, alt ble utsolgt uten annonsering, flere teatre er interessert og de skal legge ut på turne med dette materialet.

Cv
1998 De som kan noe annet
1999 Egentlig kunstner
1999Jenter fra Jante
2001 Mellom oss
2004 Trist og fint - Spellemannpris
2008 Episoder
2009 Onsdag
2012 Liten lykke
2014 Det eneste jeg vil
2014 Fint å være rar
2016 Uvær
Kaia Huuse er en av norges mest kjente artister innen singer/songwriter-tradisjonen.
Hun har gitt ut 10 soloskiver, fått en Spellemapris og skrev også musikken til barnesuksessen "Magiske Milla ", av Fredrik Skavlan og Unni Lindell.
I november 2016 slapp Huuse sin første bok. Diktsamlingen " En liten bok om kjærlighet" på forlaget Prego Mobile. Boken inneholdt også cden "uvær".
I februar 2017 hadde hun premiere på forestillingen "Kjærlighetens bakgater" med professor og samlivsterapeut Frode Thuen på Den Nasjonale Scene i Bergen. Det ble en stor suksess, alt ble utsolgt og de skal gjestespille på flere teatre rundt i Norge den nærmeste tiden.
I 2018 feirer Huuse sitt 20-års-jubileum som plateartist!
Opplev henne med sin svenske pianist Johan Persson. De gode gamle visene, de helt nye, diktene og hennes karakteristiske mellomsnakk.

Benedicte Adrian med nytt band
Benedicte Adrian med nytt band! Operastemmen fra ”Nattens Dronning”, som har representert Norge i Eurovision Song Contest og på London West End, er tilbake med nytt band.
Denne gangen med et splitter nytt band, som består av 4 håndplukkede musikere.
Uttrykket blir rocka, med improvisasjoner som grenser til jazz. Fikk du med deg ”Full Narkose”?
Nå kommer flere nye låter på norsk fra Benedicte, i tillegg til utdrag fra hennes karriere med Ingrid Bjørnov (Dollie, Dollie de Luxe).
Kate Bush står også på repertoiret.
Det blir til og med smakebiter fra Which Witch og Phantom of the Opera i mer rocka versjon !

Gitar: Jon-Erik Gretland Keyboards:
Gisle Haaland Bass:
Sven Vidar Stenhammer Trommer:
Tore Johannes Skauen

Musikk av
The Jelly Roll Men
9Fingers er et norsk bluesband som har spesialisert seg på tidlig elektrisk blues og jobber hardt for at det autentiske gamle lydbildet skal få bestå. De dyrker sin retrostil med respekt og ønsker å spre den gamle bluesen til flest mulig mennesker, da det norske blueslandskapet er preget av bluesrock, bluesfunk og andre blandingsgrener som ønsker å assosiere seg med bluesgenren. 9Fingers er ett av meget få band i Norge som spiller gammel blues hvor lydbildet er nedstrippet, nakent og med følelse, noe som er bandets slagord: Blues with a feelin'. Bandet har spilt i snitt 30 helger i året de siste 5 årene og har opparbeidet seg et rykte som seriøse musikere og med gjennomgående kvalitet på sine konserter.
Navn: 9Fingers Medlemmer:
Kent Erik Thorvaldsen,
Thomas Grim Thorvaldsen,
Øyvind Stølefjell,
Kai Evenstuen
Roar Espen Wagenius
Adresse: Thomas Grim Thorvaldsen,
Hauglidveien 14,
2830 Raufoss
Tlf: 941 89 719
Booking: Thomas Grim Thorvaldsen – 941 89 719 / booking@9fingersblues.no

Ezzari spiller på Lindeberg Kulturfestival.
Kun 18 år gammel har stjerneskuddet Ezzari fra Hauketo i Oslo skapt mye hype rundt seg. Hans to uoffisielle remixer, «Blå lapper» og «Engler»,
har plassert han på kartet som et talent man skal se opp for i 2017. Ezzari signerte på nyåret med Universal music, og dropper mye ny musikk utover våren.
I mellomtiden finner du han på remixen av Don Martins «Løvehjerte» sammen med Hkeem, og på den nye låta «Liten Sirkel», hentet fra det
kommende Gatekunst 6-albumet.
Arne Garvang
Arne Garvang som vi alle husker som Pelle Parafin fra Tramteatret har våknet opp som soloartist.
Arne solo har med seg gitaren og synger kjente og kjære viser fra den norske viseskatten.
Dessuten kommer han selvfølgelig ikke forbi låtene fra Tramteaterets tid. Websiden er: www.garvang.no

Kolbotn-Garden
kolbotn- Garden ble stiftet i 1959 og er et drillkorps med kun jenter som medlemmer.
Det ble startet som et rent trommekorps, og etter hvert ble besetningen utvidet med trompeter og marsjtromboner og drilljenter.
Etter inspirasjon fra Kongens Garde og Danske Pikegarde begynte man tidlig på 60-tallet å innøve en formasjonsmarsj, eller drill som det kalles på fagspråket. Dette har siden vært Kolbotn-Gardens varemerke.
Kolbotn-Garden har vært invitert en 10 talls ganger til Gardens Dag i Husebyleieren, og er etterspurt til å bidra med oppvisninger ved ulike arrangementer i både privat og offentlig regi i inn og utland.
Hvert år har de en tur til utlandet og i år går turen til Amsterdam.
De har i år 42 medlemmer hvorav 6 av disse er aspiranter.
Gjennomsnittsalderen er 11,5 år.
Årets drill er laget av Troppssjef Kristian Magnussen.
Dirigent og musikalsk ansvarlig er Gunnar Røen.
Trommestuntet er laget av Felix Tvedegaard Heim
Drilljentenes stunt er koregrafert av Charlotte Røren Gulbransen
Tamburmajor er Marte Rørnes

Speakern På Huet
Speakern På Huet består av
rapperne OJR og Tommy Klemp.
Gruppa startet opp i 2012 og har siden den gang gitt ut EP'en "Rett i øret" (2014),
"Speakersuppa Volum 1" (2015) samt en rekke singler og musikkvideoer.
Så langt i 2017 har de gitt ut to musikkvideoer til låtene Første Rad og Livet i lomma som er å finne på YouTube og Facebook.


Du kan også finne Speakern På Huet-utgivelser på Spotify, iTunes og YouTube

Hkeem
Hkeem er en 19 år gammel rapper som er en del av en ny bølge med unge rappere med et budskap og hardtslående leveranse.Han rapper med innlevelse, et engasjement i stemmen og har alltid noe på hjertet.

Musikk videoerGatas Parlament
Det har gått fem år siden Gatas Parlaments siste album, Dette forandrer alt. Nå er de endelig tilbake med et nytt album; Hold Det Realt.
Navnet er en vri på raps tradisjonelle krav om ekthet, men med et gateparlamentarisk ekstrakrav om å være real, i ordets norske betydning.

Gatas Parlament består av Elling og Jester.
Etter en prøveperiode på nærmere 20 år ble Jester medlem i 2011.
I tillegg har de rekruttert en ikke musiserende sceneprosjektorpøbel;
Mads Faste Liang Nilsen, som bidrar sterkt til den visuelle delen av konsertene.
Stikkord er projektor, lerret, video.
Gatas Parlament var den første norskspråklige rapgruppa noensinne med sin utgivelse Autobahn til Union i 1994, og er forfedrene til hele den store sjangeren som har vokst i deres kjølvann.
De har vært i teten siden gjennombruddet for norsk rap på begynnelsen av 2000-tallet, med tradisjonell boom-bap-rap, revolusjonære tekster og engasjerende sceneshow.
Nå akter Gatas Parlament å bevise at de fortsatt er råest i norsk rap!
Lindeberg kulterens venner hip-hop gruppe
Er en del barn/ungdom som er med på hiphop hos oss hver onsdag fra kl. 17.30-19.30 i gymsalen på Jeriko skole. Instruktør pr. i dag er: Susann Ulvang.
Har du lyst til å være med til høsten?
Kontakt Svanhild Storøy på 48134927 eller Arne Storøy på 91353154,

Mudo Furuset
Mudo Instituttet Furuset er et privat drevet kampsportsenter som driver med Taekwondo,
Hapkido og Kickboksing. Vi har trening for alle aldersklasser og nivåer fra 4-5 år og oppover.
Hos oss kan du trene enten du er tykk eller tynn, utrent eller veltrent, gammel eller ung.
Kampsport er en veldig morsom og effektiv måte å komme i form på,
og du trenger ingen forkunnskaper for å begynne treningen.
Du trenger heller ikke være i form for å begynne å trene slik mange tror.
Formen finner du hos oss.
Taekwondo: Koreansk kampsport (verdens eldste) med masse spark og en del slag, selvforsvar, etc.
Vi har ungdom og voksenklasser, juniorklasser 8-12 år, og Mudo
Tiger som er for de minste barna fra ca. 4-7 år. Hapkido: Effektivt koreansk selvforsvar. Brukes mye av politi og militæret i Korea. Inneholder bl.a. grappling, bakkekamp, låsinger, eskorteringsteknikker, slag, spark, osv.
Veldig likt MMA. Kickboksing: Vanlig boksing med mye spark.
Tøff og morsom trening med mye styrke og utholdenhet. Mudo Furuset jobber aktivt med å forebygge mobbing, og alle barna må skrive under på en mobbekontrakt der de lover og ikke mobbe noen, og prøve å stoppe det hvis de ser noen som blir det. Vi har oppvisning på Lindeberg Kulturfestival, så kom gjerne bort til oss hvis det er noe du lurer på eller for å slå av en hyggelig prat. Man kan også ta kontakt direkte med treningssenteret. Vi hjelper deg gjerne.
Mudo Furuset.
Tlf.: 92 66 90 06.

Skjønnhaug og Lutvann barnekor
Skjønnhaug og Lutvann pikekor har eksistert i 37 år,
og består av sangglade jenter i fra 1-7. klasse fra både Skjønnhaug og Lutvann barneskole.
For tiden teller pikekoret 12 medlemmer og koret har øvinger med vår
dirigent Natalie Aldema på onsdager.
Koret har flere konserter og opptredener i nabolaget og for familie og venner i løpet av året.
Koret tar opp nye medlemmer fra de to skolene på våren og høsten Kontaktinfo koret
v/ styreleder Helen Svensson


Jeriko skolekor
Jeriko skolekor består av omtrent 20 sangglade barn fra Jeriko skole.
Vi synger sanger det svinger av og som gjør oss i godt humør.
Vi synger på skolen vår, i barnehager og på aldershjem.
Vi har egne konserter, og synger til jul og på 17.mai.
Dirigenten vår heter Natalie. Hvert år tar vi en bytur, spiser pizza og ser en profesjonell musikkteateroppsetning Kontaktinfo: skolekoret@gmail.com

Alna Ridesenter
Rideskole med ridehall som er oppvarmet om vinteren. Halvårs kurs på alle nivåer. Hestkjøring til alle anledning, og med forskjellige typer vogner. Terapiridning og handicapridning. Gir tilbud til skoler og AKS. Samarbeid med arbeidstreningsbedrifter og NAV med flere. Motto; Et sted å være - et sted å lære. Utsiden av en hest, gjør noe med innsiden av et menneske! Winston Churtshill.
Velkommen til oss :-)
Alna Ridesenter
Alnaparkveien 13
tlf 22305456
Back to content