Go to content

Klare for Lindeberg-fest

Arkiv > Artikler
Klare for Lindeberg-festLindeberg-kulturens vennerfor kulturfestival på lørdag. Det tette programmet bestårstår blant annet garde-musikken, Don Martin og ikke minst Anita Hegerland.
Arne Storøy leder kulturforeningen og har hovedansvaret for den store festivalen som finner sted i bunnen av Jerikobakken. Han anslår at de hadde mellom 400 og 600 besøkende til fjorårets festival. Ambisjonene i år er i hvert fall ikke lavere.
- Jeg håper på noen tusen, sier en ubeskjeden Arne Storøy.
Det tettpakkede programmet har flere godbiter. I tillegg til en rekke lokale attraksjoner, kan Lindeberg-publikummet glede seg til å se Don Martin, Anita Hegerland, Garde-musikken, Trond Granlund og Bjølsen Valsemølle og 9Fingers. I tillegg stiller Alna ridesenter med hest og kjerre, det blir hoppeslott, ansiktsmaling, mat fra hele verden, fotballturnering og åpne griller.

Ber til værgudene
Hegerland var på 60- og 70-tallet en stor barnestjerne i Norge, Sverige og Tyskland. Nå gleder hun seg til å opptre på kulturfestivalen.
- Her har dere virkelig en grønn og flott oase. Det må være lov å håpe på fint vær, for her er det plass til mange tusen mennesker, slår hun fast.
Selv om festivalen har base på Lindeberg og får støtte fra bydelen, lokalt næringsliv og borettslag i området, så bedyrer Storøy at alle er hjertelig velkommen.
- Alle er velkommen på festivalen - uavhengig av hvor man bor, forsikrer han.

Gleder seg
Storøy har med seg kona Svanhild Storøy, Max Christian Sætre fra Lindeberg sportsklubb og Gunnar Gussiås som arrangører. Nå håper de at værgudene spiller på lag.
- Vi har vært velsignet med fint vær de foregående årene, og det er ingen hemmelig at sol og blå himmel vil føre til større besøk, slår Storøy fast.
På Lindeberg blir det fart og spenning fra 10-tiden - da begynner fotballturneringen, som fremdeles er åpen for påmelding. Klokken 12.00 markerer kongens menn startskuddet for festen som varer fram til 20.00 på kvelden.
- Det står ikke på antall aktiviteter. Totalt har vi 18 kulturinnslag på scenen - i tillegg blir det mye fart og moro på sletta.

Åpen turnering
Jeriko skolekor er en av de lokale artistene. Koret består av elever i 1. - 4. klasse. I dag er det bare jenter i koret, men det er også åpent for gutter.
På kulturfestivalen deltar de med Abba-sanger, blant annet «Mamma Mia».
- På forhånd har vi sett på Abba-forestilling på konserthuset, sier Anette Kronstad Olsen, som er leder i koret.
Skolekoret feirer 35 år i år, så årets deltagelse på festivalen er spesiell for koret. Dette er tredje gang de er med på festivalen, og koret synes det er like moro hver gang.
- Jentene synes det er kjempeartig. De får synge i mikrofon og vi leier inn musikanter så det blir enda mer moro, sier Kronstad Olsen.

Viktige tidspunkter
10.00 Fotballturneringen starter.
12.00 Hans Majestet Kongens musikk- og drilltropp åpner showet.
14.30 Anita Hegerland
16.40 Trond Granlund
17.50 Bjølsen Valsemølle
19.00 Don Martin
Vi tar forbehold om at tidene kan bli endret
Back to content